Paris är full med vacker arkitektur! Här kommer lite bilder på det vi såg på resan.
Först ut är Place des Vosges. Det är ett fyrkantigt torg/park med likadana hus längs med alla kanter. Det byggdes i början av 1600-talet och bland annat Victor Hugo har bott här, himla vacker plats tycker jag. Och vår lägenhet låg extremt nära! Perfekt!
Mer Place des Vosges
Här ser vi Notre Dame! Känd från Victor Hugos "Notre Dame de Paris" som inspirerade till Disneys "Ringaren i Notre Dame". Det lustiga är att originalet av Victor Hugo är en riktigt hemsk och mörk historia, inga lyckliga slut där inte. Notre Dame är av gotisk stil och byggdes på 1100-1300-talet och är en av Paris mest kända byggnader. 
Hôtel de Ville är Paris stadshus, tycker detta är en av Paris coolaste byggnader! Skridskobana framför till och med!
Kyrkan Sacre Coeur är också en av mina favoriter. Den byggdes vid sekelskiftet och sticker verkligen ut med sina runda former och den vita färgen, riktigt vacker!
Café de la Paix ligger i en typiskt parisisk byggnad, som också är ett lyxhotel. Det ligger precis bredvid operan som är en annan vacker byggnad!
Saint-Sulpice kyrkan ligger i Saint-Germain-des-Prés och byggdes mellan 1600-1700. Den är dessutom med i "Da Vincikoden", och här hänger målningar av Delacroix och Baudelaire. 
Le Louvre får tala för sig själv!
Här har vi utsikten från vårt lägenhetsfönster! 
Till sist Arc de Triomphe (och toppen av Eiffeltornet). Triumfbågen byggdes i början av 1800-talet med Napoleons order. Under bågen finns "den okände soldatens grav" som en symbol för alla som dog under första världskriget. Kan även tillägga att utsikten från toppen är amazing!
Har ju en del bilder från Parisresan, men tänkte börja med ett matinlägg! Yum vad mycket god mat vi ätit!
Första måltiden i Paris bleven lunch precis vid lägenheten, en av mina favoriträtter att äta i Paris, croque madame!
En lunch på Flam's där de serverar flammekueche, även känt som tarte flambée. Det är riktigt gott! Till och med gjort det hemma två gånger. Favoriten är med crème fraîche, sidfläsk, potatis, lök och reblochon ost, MMM!!
Vi åt en lunch på Le Zimmer, det ligger vid Chatelet och vi brukar alltid gå dit när vi är i Paris. Det var riktigt mycket folk denna gången men vi fick ett bra bord vid fönstret. Jag åt en risotto med sparris, murklor och parmesanchips, nomnom!
På Le Zimmer blev det moelleux au chocolat med glace vanille och caramel au beurre salé. Så. Jäkla. Mumsigt!
En kväll köpt vi sushi från SushiShop, sniken jäkla kille i butiken men sjukt god sushi! 
Det blev en lunch i Montmartre på Amélies café som heter Café des deux Moulins. Mysigt och goood crème brûlée, men något annat hade varit skandal! Nog den bästa crème brûléen jag ätit i Paris. 
Frukostarna är ju en kategori för sig. Varje morgon handlade vi nybakad baguette och croissants på bageriet 10 meter från vår port. Det blev också en "compotte" varje morgon, typ som fruktmos, sjukt gotttt. Pomme fraise är favoriten! 
Landade i Sverige igår, är hemma hos familjen och imorgon ska jag hem till min lägenhet, det ska bli myyys, har saknat den lite. Har haft en jättebra resa med massa mat, godsaker, kultur och promenader. Nu ska vi visa bilder för lilla papi som inte fick följa med på resan hihi. Och fler bilder får ni också se senare!