Idag har jag bakat en tårta för första gången ever! Eller den är inte helt klar, men la ihop den idag (den ska ätas imorgon) för att den skulle kunna götta till sig lite. Det var Carro som tipsade om recept för bottnen och det var verkligen ett toppenrecept! 
 
Här finns det för den som känner sug för att baka tårta ;) Enligt receptet skulle man använda 8 ägg till en form på 24 cm i diameter, men det kändes himla mycket tyckte jag så tog 5 ägg och anpassade resten efter det (läs receptet så förstår du). Den blev perfekt hög och fluffig, hoppas den smakar gott med! 
 
Satte bakplåtspapper runt kanten så att inte kakan skulle svämma över, smöra formen först så fäster pappret! Då behövs bara ströbröd i botten på formen. 
 
Stjälpte upp den när den hade svalnat lite..
 
Skar den i 3 bottnar, på med chokladkräm i det första lagret. Krämen består bara av 3 dl vispgrädde och 170g mörk choklad. Smält den hackade chokladen i grädden på spisen på låg värme, låt svalna i kylskåp några timmar och vispa sen försiktigt med elvisp, den blev tjock supersnabbt!
 
På med botten nummer 2, sedan ett lager hallongrädde (vispad grädde med mosade hallon) och på med sista bottnen. Nu ska det stå i kylen över natten och imorgon ska den pyntas... Återkommer med resultat!
Hejsan hoppsan!
Jag har kommit igång lite med träningen igen efter en extremt seg sommar, eller okej det har blivit några löprundor och promenader men inte mycket mer. Så nu tar vi nya tag! Med det kommer också lite ändrade kostvanor.. 
Efter träningsmellis, keso, kesella, hallon, linfrö, psyliumfrö, solrosfrö, lite honung
Middag igår, blandad sallad, tomater, gurka, rödlök, sockerärter, sesam och limelax. (Steker en laxfilé med salt och peppar på låg värme i en liten stekpanna, när den nästan är klar pressa över juice från 1 lime och stek till laxen är klar, toppa med sesamfrö, viktigt med låg värme annars bränns limejuicen!)
Dagens frukost, rostad morotsfullkornsmacka med keso, kalkon och svartpeppar, gurka och kaffe
 
 
Efter att jag sett filmen "Julie & Julia" två gånger kände jag mig väldigt inspirerad i att ta mig an fransk matlagning på riktigt! Så jag gav mig ut på tradera för att hitta böckerna Julia Child har skrivit och hittade "Det Goda Franska Köket", eller "Mastering the Art of French Cooking" som den egentligen heter. Igår landade pakeket i min brevlåda!
Första rätten jag ska laga är definitivt boeuf bourguignon, fruktansvärt gott!