Hejsan!
Idag började jag dagen med en powerwalk i det fina vädret, skönt! Efter det har jag ätit frukost och fixat lunch till idag samtidigt. Ska jobba kl 13-20 och sen hem till familjen efter det. Ska även jobba imorgon, men börjar inte förrän kl 16 så har en rolig pluggdag framför mig imorgon..
På tal om det så känns det som att jag har några veckor av multitasking framför mig. Jag ska jobba ganska mycket plus göra klart mitt examensarbete plus träna plus ha ett liv. Haha.. Men det är nyttigt för mig, är mest van att göra en sak i taget så detta blir en trevlig utmaning.
En annan utmaning var igårkväll då jag spelade tennis för första gången! Det gick väl ganska bra, bättre än vad jag trodde faktiskt. Får göra det igen snart, det var roligt!
Nu ska jag fixa klart min kycklingsallad sen göra mig iordning för jobbet. Vi hörs kanske ikväll!
Igår lagade jag världens godaste middag! Måste varit något av det smaskigaste jag lagat. Jag använde inte nåt recept, kände att det skulle bli bäst om jag själv bestämde hur jag skulle göra, haha.. Grundreceptet för risotto har jag dock fått från mamma, eller fått och fått, har lagat det så många gånger så jag kan det utantill. Hur som helst, här kommer min variant på skaldjursrisotto med hemgjort vitlöksbröd
Ingredienser (ca 4 portioner)
Risotto:
4,5 dl arborioris
1,3 l vatten + 3 fiskbuljongtärningar
3 dl vitt vin (jag använde matlagningsvin, dumma bolaget som inte har öppet på söndagar haha)
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
en massa färsk bladpersilja
2-3 dl riven parmesanost
en klick smör
frysta förkokta blåmusslor
frysta förkokta scampi
frysta pilgrimsmusslor
Sjäääälvklart är det bättre med färska skaldjur men som sagt, söndagkväll, inte så värst stort utbud av detta..
Vitlöksbröd:
smör
massa pressad/riven vitlök
massa färsk bladpersilja
salt
bröd, tex baguett eller lantbröd
Gör såhär:
Risotton: Börja med att tina upp skaldjuren i god tid. Lägg ner musslorna i en stor kastrull med lock och ånga i några minuter, ta sedan ur dem ur kastrullen och kasta de musslor som inte är öppna. Skölj sedan kastrullen från skalrester. Fräs scampin i kastrullen i någon minut och lägg de sedan åt sidan tillsammans med musslorna. Skölj kastrullen från skalrester igen.
Sätt igång vattnet med buljongtärningarna och låt koka upp. Hacka och fräs löken och vitlöken på medelvärme, de ska inte ta färg. Häll i riset och låt fräsa några minuter. Häll i vinet och låt puttra tills det absorberats av riset. Häll sedan på buljong lite i taget och låt riset absorbera vätskan innan ny hälls på. Fortsätt så tills riset är genomkokt och lite buljong finns kvar. Häll i den sista buljongen, riven parmesan, smör, persilja och lite salt blanda runt. Lägg i musslorna och scampin och blanda, stäng av spisen och låt sedan stå under lock i någon minut. Stek pilgrimsmusslorna under tiden i en grillpanna eller stekpanna med lite olivolja och salt. De ska bara stekas 1-2 minuter på var sida och ej vara genomstekta i mitten.
Vitlöksbröden: Blanda smör med vitlök, persilja och salt. Bred på brödskivor och in i ugnen på 225 grader tills de fått färg.
Lägg upp risotton i en djup tallrik och lägg några pilgrimsmusslor på toppen tillsammans med vitlöksbrödet. NJUT!
Hejsan där ute!
Nu är jag hemma från midsommarfirande i Karlskrona! Var där tisdag till söndag så har inte kunnat blogga. Har haft det jättebra där, ätit massa god mat, njutit av skärgården, tränat med Johanna och Jonte (det gör jag inte om, haft träningsvärk i flera dagar nu), ätit glass, promenerat en massa osv...
Här kommer lite bilder från dagarna, midsommarafton får ett eget inlägg senare!
Glassen är ju bara extrem, man får så himla mycket!! Jag åt nästan hela..... hehe. Tog smakerna kanelbulle och brownie, gillar man kakor så gör man, haha!